Pienoismallit.net

Douglas A-20-D-45-DO

Voenno-Vozdushnye Sily

"Operaatio Hirmumyrsky". A-20G-DO. 51 MTAP KBF 1944 .Eli meikäläisen ensimmäinen diorama.

Tämän konetyypin ehkäpä onnistunein "keikka" Suomeen ,oli Kotkan edustalla upotettu ilmatorjuntaristeilijä NIOBE. Letkan viimeiset A 20 G/DO torpeedokoneet saivat täysosumat laivan kylkeen . Hyökkäyksessä kuoli 60 aluksen Saksalaista miehistön jäsentä. Myös ratkaisevat Havocit tuhoutuivat miehistöineen .

Tosin laiva ei uponnut torpeedon iskusta ,vaan alukseen osui kaksi FAB_1000 pommia aivan vesilinjan
alapuolelle.

Itse malli on munnneltu AMT :n vanhahkosta sarjasta ,aukaisemalla pari ikkunaa ja penkomalla dekaalivarastoja.
Tämä dio on tavallaan tehty tilauksesta mutta ihan vapain käsin. Tankkausauto on venäläinen Unimodel.
Torpedokärry sun muu tilpehööri, kuten torpeedojen ripustimet jne ,on väsätty rojulaatikkoa hyödyntäen ja vanhoja valokuvia mallina käyttäen. AMT n mallissa on upposaumat mutta uppoviivat ovat hentoja. Siivekkeissä ehkäpä vähän liiankin. Muutoin aika realistiset.

Tässä on pohjana museotyö.Meikämannehan on näitä "historiafriikkejä". Malleissa kiinostaa vain aihe,ei malliexpot..
En esim .rakenna malleihin mitään mikä jää lopulta piiloon. Puhumattakaan jostain aftermarket kamasta, maskeja lukuunottamata. Mikäli mallin esikuvasta ei ole tarpeeksi infoa tai edes fotoa saatavana ,en puutu sellaiseen aiheeseen lainkaan. Mallifirmojen maalausohjeet ovat kaikkea muuta kuin luotettavia. Netti on huttua täynnä.Tämä koskee erityisesti juuri Venäläismalleja. Figuurit on Tamiyan kamaa hiukan modifioituina .Ne ovat kotoisin jostain Jeep tyyppisestä 1/48 autosarjasta.

Mallin lentokenttäkuvat on ottanut seppo Valjakka. Puolivalmiskuvan taisin ottaa ihan itse.??

Kommentit

Puuttumatta historiaan(kun en siitä mitään tiedä) niin ainakin tuo dio näyttää varsin hyvältä omaan silmään, katsoin ensin että onko siinä referenssi kuva ekana, mutta taisi kaikki olla kuitenkin itse diosta. Ainut asia mikä pistää omaan silmään on tuo tankki auto ja siinäkin niin pieni asia että hävettää ääneen sanoa, mutta kommenttejahan sitä kaivataan. Vaaleat ovipahvit ei varmasti ole tuossa käytössä säilyneet vaaleina vaan olisivat varmasti likaantuneet enemmän ja vähemmän. Mutta aivan loistavan näköinen dio ja kuvattukin mielestäni hyvin, vaikkei näistä kuvista niitä kuuluilisa saumoja näekkään(siis niitä mitkä aina kaikissa kuulemma paistaa ja on kittaamatta ja liian isot ja litkuttamatta ja ties vaikka mitä).
Tässä on aivan hemmetin hyvän näköinen kokonaisuus. Hyvin tehtyjä on mallit mitä noista kuvista näkee. Tuo alustan yhdistäminen kuvaan on myös laatutyötä.
Esko P. 30.11.2011 16:56 Vastaa lainauksella
On kyllä hieno! Kuvat voisivat olla ihan himpun verran terävämpiä, ei oikein yksityiskohdat näy… Lisäksi esim tynnyrissä näkyy ikävästi sauma. Mutta kokonaisuudessaan mielestäni mallien parhaimmistoa!

Esko P.
Perhana kun ei iljkiä antaa täysiä. Tämä dio on toistaiseksi taustahistorioineen minun suosikkidioni. Matti on onnistunut tunnelman taltioinnissa kiitettävästi. Hienoa, että hän on lahjoittanut sen Etelä-Karjalan ilmailuhistoriallisen museon kokoelmiin. Olisin antanut täyvvet, mutta kun tuli itse kuvattua se Immolassa. Noihen parin kuvan "sumuisuus" on tarkoituksella toteutettu vähentämällä kontrastia, jolloin saadaan tuollainen efekti. Taivaan tummuus tukee tätä.
On kyllä perhanan hieno kokonaisuus.
Ja mallin tekijältä aivan oikea asenne kasaamiseen. Mitä hittoa sitä nyt kaikkia sisälmyksiä kasaamaan, kun ne ei näy.
Pääasiahan tässä tulee upeasti esille, eli ei keksittyä, vaan historiaa.
Ainutlaatuinen teos.
Myös valokuvat ovat kyllä tyypillistä Seppoa. Ne täydentävät dioraaman ihan todellisen tuntuiseksi.

Mallin kuluneisuus ja säistys koneessa, sekä autossa ovat huippuja. Maalaus ja ukkeleiden sijoituskin näyttää hyvälle.

Voi, kun saisi aikaan lähteä ko. museoon ihailemaan Sepon ja sinun luomuksia.
Tässä mielestäni ansaitut pojot:
Katsoin kanssa ensi että onko rferenssi kuva…
Todella hieno kokonaisuus.
AJ 30.11.2011 22:53 Vastaa lainauksella
Moi Matti, Mäkin olen "historiafriikki", enkä rakenna mallia, ellen tiedä esikuvasta riittävästi; samoin malleissa kiinnostaa aihe/taustahistoria/tekniikka, ei niinkään expot yms…- eli meillä taitaa olla samanlaiset ajatukset mallien suhteen.

Komppaan Seppo V:tä; olet onnistunut tunnelman taltioinnissa ehdottomasti kiitettävästi ja taustahistoria kuvateksteineen on loistava - Timo R:ää lainaten: "On kyllä perhanan hieno kokonaisuus."

Seppo V on myös mielestäni onnistunut kuvissa, sillä juuri tuo sumuisuus tuo sen oikean mausteen tähän dioon - realismin tilanteesta.

Kyllä sinne museoon on pakko päästä viimeistään ensi kesänä ihailemaan sinun ja Sepon töitä, kun en harmillisesti Kuopioonkaan ehtinyt.

Kyllä diggaan; ihailtavaa loistotyötä - tähtisadetta niskaan! Parhain terveisin, AJ
vanttmi 30.11.2011 23:32 Vastaa lainauksella
Hieno dioraama!! Onko tiedossa niiden neljän Havocin konekohtaisia tunnuksia (saati sen, joka putosi Hallan edustalle uittopuiden sekaan) Joskus 60-luvulta lähtien olen kuunnellut isäni kertomaa kun hän muksuna kavereiden kanssa seurasi ko. tapahtumaa korkealta kalliolta. Kaverini isä taasen oli Mussalon raskaalla it:llä, mutta eivät saaneet ampua matalalla lentäviä Havoceja, jottei kranaatit olisi iskeneet asutukseen.

Ymmärtääkseni suomalaiset ilmoittavat kahden Havocin tuhotun, mutta aikanaan löytämäni venäläiset sivustot mainitsevat vain yhden, eli tuo Hallan rantaan pudonneen??

Tuolta osoitteesta löytyy muutoin tyylitelty animaatio sisältäen karttadokumenttia + muuta vanhaa dokumenttipätkää Operaatio Uraganista Linkki
vanttmi kirjoitti:
Eipä taida olla koneet tiedossa.Ehkä joku Carl Geust voisi selvittää asian nyt kun
napurimaan arkistot ovat auenneet .Hyökkäystä johtanen V.Rakovin PE-2 esim. on hyvin dokumentoitu
ja koneesta on pari kolme kuvaakin. Harmi ettei kuvista selviä lentolaitteen ,ei standardi maaalauskaavio.

Tämä Isäsi kertoma tarina on hyvin mielenkiintoinen.Silminnäkijöitähän on ollut pakostakin aika lailla.
Se että venäläiset ilmoittivat vain yhden -tai ei kenenkään - pudonneen, oli tuolloin standardikäytäntöä.
vanttmi 1.12.2011 23:36 Vastaa lainauksella
Tuo Niobe nostattaa aina tuntoja kun siitä puhutaan. Eilen syystä tai toisesta eivät linkkini toimineet joten tässä lisää itse operaatioon liittyen niille mallareille, jotka eivät asiasta mahdollisesti tiedä enämpiä.

Kartat hyökkäyksestä, Kotkan ilmatorjunnan ryhmittelystä sekä kuvia Niobesta: Linkki

Kuvia tuloksettomasta kesän 1944 ensimmäisestä iskusta 12.7 Keisarinsatamassa Kotkan länsipuolella ja toisesta tuloksellisesta iskusta 16.7 sen aikana ja jälkeen Kotkan satamassa Hallansaaren edustalla: Linkki

Google -kääntäjän kun ottaa käyttöön niin sivuilta avautuu muutakin.
SS 3.3.2012 17:08 Vastaa lainauksella
No huh, nyt on diorama jonka äärellä voi vain ottaa hattua nöyrästi käteen. Tässä toimii hienosti kaikki. Kiitos tästä, tällaisista saa itselleenkin lisää virtaa ja inspiraatiota.
SS kirjoitti:
No huh, nyt on diorama jonka äärellä voi vain ottaa hattua nöyrästi käteen. Tässä toimii hienosti kaikki. Kiitos tästä, tällaisista saa itselleenkin lisää virtaa ja inspiraatiota.
Tätä(kin) juuri tarkoitinkin, kun vastailin tähän:
www.pienoismallit.net/keskustelut/8967_lappeenrannan-mallarit/?offset=10
vanttmi 13.1.2019 20:46 Vastaa lainauksella
Parisen kuukautta sitten sain lisäinfoa Kotkan Hietasen edustalle pudonneesta A-20 Havocista. Koneen pudotti Uuraasta pakkolunastettu moottoriven Ahtajan keulatäkille asennettu 20 mm Madsen-konetykki. Se ampui pitkän sarjan koneeseen. Tämä lienee Kotkan ilmatorjunnan merkittävin saavutus. Hyökkäyksen alettua Kotkaan oli saapumassa matkustajajuna. Se pysähtyi Paimenportin seisakkeelle ja matkustajat komennettiin suojautumaan. Eräs nuori poika oli äitinsä kanssa tulossa Kotkaan elokuviin kyseisellä junalla. Poika oli nähnyt, kuinka pommikoneen vasemmasta siiventyvestä lähti pitkät liekit koneen kylkiä nuollen. Kone syöksyi muutaman sadan metrin päähän Hietasen sahan edustan tukkilaaneille (ei siis tuolla aiemmin mainitsemani Hallan edustalle - tosin lähellä sekin on).
Tuttavallani on tallessa tuon kyseisen koneen ammusvyön takaisinkelausmoottori, jos oikein asian ymmärsin).
"vanttmi" on kaivanut vanhan dioraaman esiin ja lisännyt kiinnostavan historiikin. Herkkua lukea ja katsoan dioraamaa uudelleen.
Nyt mallin julkaisusta - joka on Talvisodan syttymispäivä - on kulunut jo reilu 11-vuotta ja silmään pistää nuo pojot. 3,86 ja neljäkymmentä arvioita. Onko silloin ollut rima korkeammalla vai liekko joitain ihan alilyöntejä ollut pojoissa. Nykyisin tuollainen olisi varmasti yli nelosen malli ja ihme jos ei Viikon Mallin titteliä olisi saanut. Mikähän malli silloin sai Viikon Mallin nimen? Taitaa sekin kyllä löytyä täältä.

Katsoin läpi myös Matti Saivilan muut kuvat ja miksi ne on kuvapankissa? Sieltä niitä hyvin harva tulee katsoneeksi. Upeita malleja, jotka kannattaisi laittaa tänne etusivulle muidenkin katseltavaksi ja oppimistarkoituksessahan niissä on paljonkin tietoa.
Laita Matti ihmeessä muitakin mallejasi tänne ja kerro niiden teosta yms.